Geschiedenis van een huisbrouwerij

De eerste micro- of huisbrouwerijen ontstonden in Europa in de jaren 80. Ze werden nieuw ingericht ofwel ontsproten ze uit bestaande lokale familiebrouwerijen die stopten met plaatselijke distributie en overschakelden naar het serveren van vers gebrouwen
bier in eigen huis. Het merendeel was van Duitse origine.

De beginjaren waren zwaar. De peperdure,gecompliceerde installaties en de moeilijkheidsgraad van het brouwen van een goed bier,deden sommigen hun zaak sluiten en anderen terug overschakelen naar een normaal cafè met nationale biermerken.

Toch was de huisbrouwerij niet zomaar een idee. De consument zocht naar een natuurlijk produkt van hoge kwaliteit dat ook aan zijn smaakpatroon tegemoet kwam.

’t Pakhuis is één van die huisbrouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Het getemperd, nooit overdreven maar evenwichtig gebruik van diverse grondstoffen is één van de belangrijkste capaciteiten van de brouwmeester.

Al sinds de oprichting in 1996  staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurige brouwproces en het vakmanschap van de brouwers is men in staat deze unieke producten te maken.

User Registration

or Annuleren
  • Stadsbrouwerij  - brasserie 't Pakhuis - Vlaamsekaai 76 - 2000 Antwerpen - Tel. +32 3 238 12 40 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Van dinsdag tot en met zondag vanaf 12:00 geopend!

    DE  ENG                Copyright © 2013 logo copyright white